Termomasajul – terapia cu căldură super-benefică pentru organism

Masaj Ceragem terapie cu caldura infrarosie

Toate dispozitivele inovative Ceragem funcționează datorită faptului că utilizează terapia cu căldură: dispozitivele cu pat de masaj Ceragem MB 1101, Master V4, dar și salteaua Ceratonic Mat Ceramic S1, Ceratonic Mat ceramic M1, centura Magic Belt Ceramic B1 și perna Magic Cusion Ceramic C1.

Terapia cu căldură constă în utilizarea căldurii în scopuri terapeutice pentru a detensiona corpul și pentru a-l elibera de durerea apărută în anumite zone. Sunt cunoscute mai multe forme de terapie cu căldură (termoterapie): băi termale, tratamente cu parafină, tratamentul cu aburi și masajul cu căldură în spectru infraroșu, despre care vrem să vorbim pe larg în acest articol.

Cum acționează termoterapia

Terapia cu căldură, în general, dar și cea în spectrul infraroșu, acționează în 3 moduri: face să crească fluxul sangvin, stimulează metabolismul țesutului lezat și prin percepția de reducere a durerii. Prin căldură, vasele de sânge se dilată, crește fluxul sangvin, ceea ce face să crească aportul de oxigen și nutrienți la nivel muscular pentru a susține vindecarea țesuturilor afectate. Efectul căldurii este decontractant și analgezic și prin prisma faptului că sunt stimulați receptorii de căldură. Stimulul de temperatură concurează cu cel de durere, în drumul lor către creier. De aceea, noi percepem durerea mai puțin intens, deoarece la creier ajung mai puține semnale de durere.

Termomasajul sau masajul termic cu căldură în spectru infraroșu combină virtuțile terapeutice ale masajului și căldurii, în același timp. Se știe că masajul simplu este una dintre cele mai vechi metode de a scăpa de durere, de relaxare a întregului corp și de stimulare a circulației sangvine. Pe de altă parte, căldura aplicată pe anumite zone de pe corp are același efect terapeutic: de ameliorare a durerii, de îmbunătățire a circulației sangvine. Așadar, dacă putem spune așa, cei care beneficiază de o ședință de termomasaj, beneficiază de beneficii duble.

De ce dispozitivul Ceragem utilizează căldura în spectrul infraroșu

Soarele este sursa de căldură cu raze infrarosii, prin excelență. Soarele emite atât raze ultraviolete, adică lumina vizibilă – lumina roșie, cât și raze infraroși, cele invizibile cu ochiul liber. Când razele soarelui întâlnesc o suprafață, energia lor este absorbită și se transformă în căldură.

Este minunat că organismul uman, care emite și el radiații infraroșii, nu face deosebire între razele infraroșii ale soarelui și cele generate în mod artificial, iar grație acestui fapt, putem folosi razele infraroșii pentru a trata diverse afecțiuni. Ele susțin procesul de vindecare prin creșterea numărului de celule albe din sange. Mai multe celule albe înseamnă imunitate mai mare, adică sănătate mai bună.

În cazul dispozitivul de masaj Ceragem, terapia cu căldură în spectrul infraroșu se bazează pe faptul că radiațiile infraroșii pătrund adânc în țesuturi, producând o încălzire blândă și profundă a acestora. Atunci când corpul uman absoarbe lumina infraroșie, celulele sanguine se mișcă mai repede, circulația este stimulată, ceea ce înseamnă că mai mult oxigen este prezent în sânge. Adică un sistem imunitar mai puternic.

Ceragem-Master-V4-Cele-9-niveluri-de-ajustare-a-intensitatii-pentru-masajul-coloanei-vertebrale.

Efectele resimțite după o ședință de termomasaj cu paturile de masaj Ceragem sunt:

  • Îmbunătățirea circulației sanguine și stimularea fluxului limfatic
  • Calmarea durerilor musculare, cervicale, lombare și ameliorarea disconfortului fizic resimțit
  • Relaxarea profundă a coloanei și a musculaturii coloanei
  • Efect anti-stres și de reducere a anxietății
  • Îmbunătățirea calității somnului și a stării generale de relaxare
  • Detoxifierea organismului prin stimularea drenajului limfatic
  • Stimularea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea digestiei și a funcției sistemului digestiv
  • Îmbunătățirea calității somnului
  • Îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulare.

Dispozitivele de masaj Ceragem, mai exact paturile de masaj MB 1101 și Master V4 sunt berevetate ca dispozitive medicale pentru sănătatea coloanei vertebrale. Pe lângă faptul că oferă diverse tipuri de masaj termic, focusat pe relaxare, concentrare, pentru îmbunătățirea circulației sangvine, pe somn, echilibru, energizare sau masaj anti-stres, aceste dispozitive ne redau starea de bine generală, pentru că cei mai multi dintre cei care au încercat această formă de masaj au remarcat o serie de efecte benefice nebănuite.

Explicația este simplă: dispozitivele de termomasaj Ceragem acționează asupra coloanei vertebrale, pilonul central al corpului uman, care susține corpul și segmentele din partea superioară și fără de care trunchiul capul și gâtul nu ar avea mobilitate. Coloana adăpostește și protejează măduva spinării – conducta principală a sistemului nervos – și conține nervii spinali prin care se realizează conexiunea permanentă între creier și organele interne. De aceea, tratarea colanei vertebrale prin intermediul masajului termic are efecte benefice asupra organelor, deci asupra întregului organism.

Este esențial să avem grijă de coloană și să înțelegem căât de mult depinde starea generală de sănătate de funcționarea ei normală. 

Sursă foto: Freepik, user3802032