5 aspecte mai puțin cunoscute despre coloana vertebrală

5 aspecte mai puțin cunoscute despre coloana vertebrală

Organismul uman ne uimește și fascinează până la cele mai mici detalii. Coloana vertebrală, poate unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, surprinde nu numai prin rolul său de pilon de susținere a corpului în poziție verticală, dar și prin modul în care se conectează cu restul organelor din corp, prin nervii spinali. Dacă nu avem o coloană vertebrală aliniată corect, sistemul nervos nu este capabil să transporte toate acele milioane de semnale care ajută organismul să funcționeze normal și să se autoregleze. Iată 5 aspecte mai puțin cunoscute despre coloana vertebrală și cum putem să avem mai multă grijă de aceasta.

Toate oasele care compun coloana sunt unice

În cazul bărbaților, coloana are o lungime medie de 70 de cm, iar în cazul femeilor de 60 cm. Coloana adăpostește mădva spinării, care cântărește în jur de 35 de grame. Vertebrele care compun coloana sunt împărțite în mai multe regiuni: avem șapte vertebre cervicale, doisprezece vertebre toracale, cinci vertebre lombare, osul sacral și coccisul. La coloană sunt conectate mai bine de 220 de ligamente, 100 de articulații și peste 120 de mușchi pentru a ne asigura flexibilitatea pe care ne-o manifestăm în atâtea moduri diferite.

Coloana își pierde în timp mobilitatea și flexibilitatea și poate deveni rigidă, iar îngjijirea ei prin ședințe repetate de masaj devine o necesitate. Masajul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai vechi metode de relaxare a corpului, prin care este stimulată circulația sangelui, cu efect imediat de eliberare a durerii. Ședințele de termomasaj Ceragem realizate prin dispozitivul medical Ceragem Master V4, oferă o experiență personalizată a masajului coloanei vertebrale.

Ne naștem cu 33 de vertebre, dar putem râmâne doar cu 26

Știați că primul os care începe să se formeze în viața intrauterină, la numai două lună după concepție, este coloana vertebrală? Ne naștem cu 33 de vertebre, care sunt cartilaje, iar procesul de osificare poate dura până la vârsta de 25 de ani. De aceea, bebelușii se clatină și nu pot sta bine în picioare. Pe parcursul vieții, pierdem din vertebre deoarece o parte dintre acestea fuzionează și formează o parte din spate a pelvisului și coccisului, astfel că putem rămâne chiar și cu 26 de vertebre.

Înălțimea unei persoane este dată în proporție de aproximativ 40% de coloana vertebrală

Oamenii scad în înălțime pe parcursul vieții din cauza coloanei vertebrale. Deshidratarea discurilor intervertebrale, care conțin peste 80% apă, duce la apariția tasării. De aceea, persoanele cu o stare bună de sănătate, pot observa o mică diferență de înălțime de dimineața până seara. Pe parcursul vieții, forța gravitației are efect asupra corpului nostru și ne micșorează cartilajele, fapt care ne determină să pierdem câte puțin din înălțime la vârsta adultă. Astronauții se întorc din spațiu mai înalți: pot câștiga până la 3% din propria înălțime după o misiune în spațiu, datorită lipsei gravitației.

Coloana vertebrală este foarte flexibilă

Știați că avem o coloană vertebrală extrem de flexibilă, atât de flexibilă încât se poate îndoi înapoi pentru a realiza două treimi dintr-un cerc? Este uluitor, dar adevărat și de aceea este esențial să aveți grijă pe parcursul vieții de acesta. Coloana își poate recăpăta flexibilitatea în cadrul sedințelor de termomasaj cu dispozitivele medicale Ceragem.

Coloana vertebrală este foarte flexibilă

Se știe că girafele se evidențiază prin gâtul lor lung, de aproximativ 6 m lungime, dar surprinzător este că și acestea au tot atâtea vertebre cervicale ca și oamenii, iar acest fapt demonstrează flexibilitatea și versatilitatea structurii coloanei vertebrale.

Dispozitivele medicale Ceragem au grijă de coloana vertebrală

Una dintre soluțiile moderne, inovative și la îndemână este termomasajul coloanei vertebrale cu dispozitivul medical inteligent de termomasaj Ceragem V4. România este prima țară din Europa în care acest dispozitiv este disponibil, tocmai pentru că românii au înțeles beneficiile acestuia pentru sănătate, prin testarea și achiziția în număr mare a dispozitive de termomasaj MB110, din generația anterioară.

Ambele dispozitive de termomasaj  – Ceragem V4 și MB110 – pot fi testate la centrul din Brașov, str. Brândușelor nr. 84. Aceste paturi de termomasaj folosesc o tehnologie unică de scanare a coloanei vertebrale printr-un proiector intern care face mișcări sus – jos, de-a lungul coloanei și măsoară atât lungimea, cât și curbura acesteia. Proiectorul realizează un masaj personalizat prin masarea unor zone sau puncte diferite de pe coloană la fiecare persoană în parte. Masajul este termic și se realizează cu pietre de masaj care pot ajunge la temperatura de maxim de 65oC. Aceste pietre sunt realizate dintr-un mix de materiale 100% naturale, denumit CERATONIC: jad – 40%, argilă –  40 %, cuarț și alte minerale -20% și are o capacitate foarte mare de acumulare și degajare a căldurii, iar căldura, se știe, este un adjuvant pentru vindecare și redarea stării de bine.

La centrul Ceragem din Brașov, str. Brândușelor nr. 84, se pot testa și alte dispozitive Ceragem. Dintre acestea, amintim:

  • dispozitivul Magic Belt Ceramic B1 care este o curea termică cu multiple utilizări: curea pentru spate sau abdomen, saltea sau pernă pentru picioare sau pentru șezut. Cureaua este recomandată celor care au probleme cu spatele, celor cu probleme de circulație periferică, celor care stau mult timp la birou, într-o poziție statică, celor cu probleme digestive. Cureaua se încălzește până la 65 de grade C.
  • dispozitivul Magic Cushion Ceramic C1 care este o pernă termică, cu multiple utilizări: este foarte indicată atât bărbaților pentru problemele cauzate de prostată, cât și femeilor, pentru problemele zonei genitale. Perna se încălzește până la 65 de grade C.

Toate dispozitivele Ceragem oferă o experiență terapeutică benefică și susțin organismul pentru a reveni la o stare de sănătate cât mai bună, cât mai repede. Va asteptam să testați toate produsele la centrul nostru de pe strada Brândușelor, nr. 84 din Brașov.