Termomasajul susține organismul pentru eliminarea stresului

Termomasajul susține organismul pentru eliminarea stresului

O recunoaștem sau nu, majoritatea dintre noi se simt stresați. Deoarece este o reacție naturală a organismului care trebuie să se adapteze la o anumită situație, acesta poate afecta pe oricine, la orice vârstă. O constrângere sau agresiune externă din viața de zi cu zi, considerată periculoasă pentru echilibrul personal poate fi un factor de stres. Fie că e vorba de un episod de stres provocat de un anumit eveniment, fie că e vorba de perioade de stres prelungit, stresul are consecințe și poate deveni periculos pentru sănătate.

Avem sensibilități diferite la stres

Modul în care percepem un factor de stres declanșează sistemul de răspuns la acesta. Ne raportăm diferit la stres pentru că suntem diferiți: când unii dintre noi vor fi imobilizați, alții vor fugi, iar alții vor intra în luptă. Aceste atitudini sunt unice pentru fiecare persoană, iar același model de răspuns este replicat de fiecare dată când apare o situație stresantă.

Gradul de intensitate a stresului variază în funcție de personalitatea fiecăruia dintre noi și de capacitatea de a gestiona situația. Mai mult, o situație stresantă poate fi trăită individual, de exemplu – de femeia gravidă în timpul sarcinii – sau resimțită colectiv, așa cum a fost cazul în timpul crizei de sănătate provocată de noul coronavirus.

Stres acut și stres cronic

Stresul care apare ocazional este denumit și stres acut. Se manifestă prin simptome temporare precum hipervigilență, ritm cardiac crescut, transpirație. Acestea pot fi însoțite și de simptome de disconfort, cum ar fi neliniște și dificultăți de concentrare sau chiar tulburări digestive. Aceste simptome nu durează în timp și dispar imediat ce situația stresantă se termină. Se spune că acest tip de stres este benefic pentru organism, în sensul că stimulează sistemul de raspuns la stres și astfel ajută organismul să se mențină eficient. Din punct de vedere biologic, este un mecanism de protecție, deoarece are rolul de a menține organismul într-o stare de alertă pentru a-l proteja împotriva unui posibil pericol.

Când suntem expuși în mod repetat și constant la factorii de stres, resimțim ceea ce se numește stres cronic, iar acesta este un inamic real pentru organsim. În momentele de stres are loc o manifestare a unei secreții hormonale în lanț: pentru a gestiona stresul, organismul este determinat să producă adrenalină, precum și cortizol, hormonul care este dăunător pentru multe dintre organele interne.

Efectele fizice, psihologice și emoționale ale stresului

Am stabilit deja că stresul poate avea multe repercusiuni asupra organismului și poate crea probleme de sănătate. De aceea, nu trebuie privit cu banalitate sau cu resemnare și este recomandată gestionarea situațiilor în care organismul este în situație de risc.

La nivel fizic, cele mai frecvente simptomele ale stresului sunt: transpirația, tremuratul, amețelile, creșterea ritmului cardiac, tensiune arterială crescută, durerile (dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare) și lipsa de somn. Riscurile pentru sănătate sunt în principal cardiovasculare.

La nivel emoțional, principalele simptome ale stresului sunt iritabilitatea, anxietatea, oboseala și depresia. Riscurile pentru sănătate sunt epuizarea psihică și depresia.

La nivel mental, cele mai importante simptome ale stresului sunt gândurile debordante, îngrijorarea constantă, pesimismul cronic, dificultățile de concentrare și de luare a deciziilor și problemele de memorie. Riscul pentru sănătate este epuizarea psihică.

La nivel comportamental, simptomatologia stresului se manifestă prin tendința de a te simți în mod constant copleșit, tendința de izolare, retragere și agresivitate. Trecerea rapidă de la o stare la alta, iritabilitatea, plânsul, agitația pot fi prezente. Riscurile pentru sănătate se referă la angajarea în comportamente riscante care creează dependență (consum crescut de cafea, alcool, tutun, droguri etc.)

Cu alte cuvinte organismul poate fi afectat în mod serios, iar ceea ce noi resimțim sunt diverse probleme care ies la suprafață. O persoană stresată se poate confrunta cu diverse boli: cardiovasculare (arteroscleroză), acnee, cădere a părului, mătreață, psoriazis, creștere în greutate. Alte persoane pot fi victima unor tulburări de alimentație precum bulimie, anorexie, balonare, dureri abdominale, reflux gastroesofagian, arsuri la stomac, sindromul de colon iritabil, constipație, diaree și indigestie. De asemenea scăderea sau lipsa libidoului pot fi provocate de stres.

Patul de termomasaj Ceragem – aliatul organismului pentru combaterea stresului

Relaxarea este cea mai sigură modalitate de a scăpa de stres, iar aici variantele sunt multiple. O sesiune de yoga sau meditație în care ne concentrăm pe respirație, atenți la senzațiile noastre corporale și la emoții, pentru a ne reconecta la noi înșine. O plimbare prin natură, prin parc, ne ajută să ne limpezim gândurile. Să asculți melodia preferată care întodeauna reușește să îți schimbe starea. Sau mai bine o ședință de termomasaj cu dispozitivul Ceragem.

Patul de termomasaj Ceragem oferă avantajul de a te relaxa fizic și mental, oricând dorești, din confortul casei. De ce este atât de special și de eficient?

Factorii de stres persistenți, (problemele la locul de muncă, dificultățile familiale, moartea unei persoane dragi sau o boală gravă) pot contribui la insomnia cronică. Dar, aspectul psihologic nu este singurul responsabil pentru tulburările de somn. Din punct de vedere fiziologic, sistemul nostru nervos simpatic refuză să se relaxeze pentru a putea face față pericolului.

  • Masajul este destinat exclusiv relaxării. Termomasajul vine în plus cu efectul căldurii benefice care ajută și mai mult corpul să se relaxeze, să se destindă. Potrivit mai multor studii și cercetări efectuate asupra efectelor căldurii infraroșii, această căldură are efect garantat de îmbunătățire a sănătății întregului organism. Patul de termomasaj ceragem folosește bile de masaj care se încălzesc până la 65 de grade C, realizate dintr-un material special denumit Ceratonic, 100% natural, format dintr-un mix de jad (40%), argilă (40 %), cuarț și alte minerale (20%) – pentru cel mai intens efect al căldurii infraroșii.
  • Bilele de masaj sunt atașate unui proiector intern care realizează într-o primă etapă, scanarea coloanei vertebrale, pentru ca masajul să fie personalizat coloanei fiecăruia. În a doua etapă, se realizează masajul propriu-zis al spatelui, iar efectul de reducere a durerilor musculare, a tensiunii și stresului acumulat este aproape instantaneu.
  • Proiectorul intern cu bilele de masaj emană căldură infraroșie cu efect de moxibustie și, în același timp aplică o presiune asupra punctelor energetice ale spatelui. Această tehnică ajută la eliberarea tensiunii acumulate, la creșterea fluxului sangvin și a energiilor vitale și reduce stresul, având ca rezultat îmbunătățirea stării de sănătate.
  • Experiența masajului termic cu dispozitivul Ceragem este una complet unică: sunt 15 programe diferite de masaj, se poate regla intensitatea masajului, masajul este complet personalizat deoarece proiectoarele interne se ajustează automat de-a lungul coloanei vertebrale a utilizatorului.
  • Relaxarea nu este doar fizică, cu și mentală deoarece dispozitivul de masaj Ceragem se poate conecta prin Bluetooth cu dispozitivele personale pentru a asculta melodiile de relaxare preferate, dar are și o colecție proprie de melodii preinstalate pentru a completa efectele liniștitoare ale masajului, pentru ameliorarea stresului, relaxarea minții și anularea oboselii.

Paturile de termomasaj Ceragem sunt brevetate ca dispozitive medicale. Puteti oricând beneficia de o ședință de testare a patului la centrul nostru de pe strada Brândușelor, nr. 84 din Brașov.

Programați-vă la o ședință de masaj cu dispozitivul Ceragem cât mai curând!