Cum influențează coloana vertebrală starea generală de sănătate

Durerile de spate și alte afecțiuni pot fi cauzate de coloana vertebrală

Organismul uman este cu adevărat extraordinar. Dacă ne facem timp să îi acordăm atenția cuvenită, vom observa că acesta ne transmite semnale de alarmă atunci când anumite organe din interiorul nostru sunt afectate. Nici coloana vertebrală nu face excepție, acest organ vital este adesea răspunzător de anumite afecțiuni. De aceea, starea de sănătate generală este strâns conectată la sănătatea coloanei vertebrale.

Vertebre coloana vertebrala

Coloana vertebrală este o structură de oase denumite vertebre, cu o curbură naturală în formă fiziologică normală de forma literei S. Coloana are un rol vital: ea oferă structura prin care corpul este susținut în poziție verticală, deci îl ajută să se mențină în echilibru, asigură mobilitatea, dar are și funcția de canal de transmitere a informației de la creier la organe.

Coloana este formată din 33 de vertebre, segmentate în 4 zone: vertebrele cervicale, toracale, lombare, sacrale și coccisul. Vertebrele sunt separate între ele de discuri spinale, care funcționează asemenea unor amortizoare. În interiorul coloanei regăsim măduva spinării, care este conducta principală a sistemului nervos și conține nervii spinali care sunt cei care realizează conexiunea permanentă între creier și organele interne. Cele 31 de perechi de nervi spinali se ramifică prin intermediul vertebrelor pentru a se conecta cu organe, mușchi, vase de sânge, ligamente și cu țesuturile pielii. Tot nervii spinali împreună cu măduva spinării reglează și controlează toate simțurile, mișcările, postura, temperatura corpului, bătăile inimii, respirația, nivelul de zahăr din sânge și toate celelalte funcții ale organismului.

Ritmul vieții cotidiene impune o presiune foarte mare asupra coloanei vertebrale: simplul stat în picioare sau statul așezat pe un scaun pun constant o presiune foarte mare asupra coloanei, iar pe măsură ce înaintăm în viață, discurile și nervii se comprimă. Singurele momente în care nu punem presiune asupra coloanei sunt acelea când stăm întinși, la orizontală. Doar când ne relaxăm în pat sau când dormim oferim coloanei răgazul în care aceasta se relaxează, deoarece este anulată compresia asupra nervilor și vertebrelor. De aceea, masajul terapeutic al coloanei realizat în poziția aceasta de relaxare ajută la detensionare, la relaxare și la estomparea multor dureri.

Durerile de spate și alte afecțiuni pot fi cauzate de coloana vertebrală

Nervii spinali se află într-o conexiune permanentă cu creierul și cu organele interne. Probleme sau afecțiuni ale anumitor organe pot apărea și atunci când coloana nu este sănătoasă și, prin urmare, nici conexiunile cu nervii spinali nu se realizează bine. De exemplu, o poziție incorectă a coloanei poate cauza o presiune asupra nervului spinal, iar organul corespunzător acestuia să sufere. De multe ori, atunci când ne dor anumite organe, cauza este presiunea care se creează la nivelul nervului spinal, iar atâta timp cât nu este tratată cauza, durerea va persista.

Cea mai frecventă durere raportată este durerea de spate. Printre cauze se numără statul într-o poziție greșită a coloanei, obezitatea, deformările congenitale sau poate fi un efect al procesului normal de înaintare în vârstă. Un studiu* efectuat in SUA a aratat că durerea de spate afectează 80% dintre adulți, la un moment dat în viață.

În cazul persoanelor cu exces de greutate, există o presiune crescută asupra coloanei vertebrale și o încordare foarte mare a mușchilor spatelui. Coloana vertebrală susține greutatea corpului, iar în cazul unei persoane cu kilograme în exces, mușchii spatelui, oasele, articulațiile lucrează permanent pentru a susține corpul, în timp ce persoana se mișcă, stă în picioare sau stă așezată. De aceea, excesul de greutate provocă, în cele mai multe cazuri, dureri de spate, iar pentru a elimina durerea, este recomandată pierderea în greutate.

Mențineți o coloană vertebrală sănătoasă cu ajutorul dispozitivelor medicale inteligente de masaj Ceragem

Scopul primordial al masajului este relaxarea. Prin masaj, ne relaxăm mușchii și tendoanele din jurul coloanei vertebrale, eliberăm presiunea asupra măduvei spinării și permitem mișcarea vertebrelor. Masajul ajută la întinderea coloanei vertebrale, întindere care eliberează presiunea dintre articulațiile discurilor, care acționează ca un amortizor între fiecare vertebră.

Trecerea anilor face ca diverse probleme de sănătate să își facă apariția. Spatele rigid sau înțepenit este doar una dintre ele. Durerile cronice de spate, durerile articulațiilor, durerile de umeri, de genunchi, proasta circulație a sângelui tensiunile musculare, stresul, insomnia, obezitatea pot fi ameliorate în cadul sedințelor de masaj cu ajutorul dispozitivului medical V4 Ceragem. Masajul aplicat pe zona coloanei vertebrale, în cadrul unei ședinte ameliorează, dar și previne rigidizarea spatelui, susține corpul și mintea să se relaxeze, stimulează circulația sângelui.

Cum acționează dispozitivul medical pentru masaj Ceragem Master V4?

Dispozitivul medical inteligent de termomasaj Ceragem Master V4 utilizează mai multe tehnici și practici din medicina occidentală și cea alternativă: moxibustia1, presopunctura2, întinderea chiropractică3 și căldura infraroșie4 pentru a stimula propria capacitate de vindecare a organismului. Astfel organismul este privit ca un întreg, iar masajul aplicat îl ajută să revină mai repede la starea de bine, de echilibru.

O ședință de termomasaj cu dispozitivul Ceragem Master V4 durează aproximativ 40 de minute și este personalizat coloanei fiecăruia.

În prima etapă, un proiector intern care se miscă pe o șina de-a lungul coloanei vertebrale urmărește curbura coloanei persoanei. Este vorba despre o tehnologie brevetată prin care coloana vertebrală este scanată: se măsoară lungimea și curbura coloanei, se analizează punctele de aplicare a masajului și greutatea corpului persoanei. Având aceste informații, dispozitivul trece la termomasajul personalizat deoarece își ajustează automat înălțimea, urcând și coborând în funcție de caracteristicile coloanei persoanei. Masajul este realizat la o temperatură de maxim 65oC, pentru a stiumula și mai mult corpul să se relaxeze și să se destindă. Coloana aliniată corect stimulează și susține organismul să revină la ritmul sau natural.

Puteți experimenta termomasajul terapeutic Ceragem la centrul nostru din Brașov, str. Brandușelor nr. 84. Încă de la primele ședințe, beneficiile dispozitivelor Ceragem V4 sunt resimțite, iar cu cât frecvența acestora este mai mare, veți resimți o mobilitate mai bună, decompresia ușoară a coloanei, o reducere a durerii.

Principiile medicinei alternative folosite de dispozitivele medicale Ceragem sunt:

  • Moxibustia (efectul de ventuză): este un procedeu de aplicare a căldurii, folosit cu scopul de a înlătura răul din organism.
  • Presopunctura este o tehnică de apăsare cu degetele pe anumite puncte de presiune, pentru a  elibera tensiunea adunată de-a lungul coloanei vertebrale, pentru a creşte fluxu sangvin şi energiille vitale, având ca rezultat îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.
  • Chiropraxia este una din metodele de medicină alternativă avansate şi este practicată la scară largă în lume. Metoda se bazează pe principiul potrivit căruia corpul se poate vindeca atunci când sistemul osos este corect aliniat, iar sistemul nervos funcționează corect. Vine de la termenul grecesc chiros, care înseamnă mână, iar înțelegerea comună asupra termenului este „făcut cu mână”. Această tehnică se foloseste când oasele coloanei vertebrale nu sunt în poziție corectă, deci transmisiile nervoase sunt perturbate, fapt care duce la dureri de spate și în alte zone ale corpului. Prin corectarea şi alinierea vertebrelor coloanei, se produce efectul de relaxare a nervilor suprasolicitați mecanic.
  • Termoterapia sau terapia cu căldură – consta în degajarea de căldură infraroșie pentru eliberarea durerii. Prin căldură sunt stimulați receptorii de la nivelul pielii, iar creierul primește semnalul de „cald”, iar durerea este redusă. Local, pe locul respectiv are loc vasodilatația, care stimulează circulația sângelui, asigură transportul oxigenului către zona în cauză, fapt care favorizeaza vindecarea, refacerea, relaxarea și starea de bine.

Programați-vă la o ședință de masaj cu dispozitivul Ceragem cât mai curând!

* Sursă info Medicalnewstoday.com/articles/325609#posture