Masaj și tehnici de medicină alternativă reunite într-un dispozitiv de termomasaj  revoluționar – Ceragem V4

Pat masaj Ceragem V4 utilizare acasa

Termenul de termomasaj se referă la masajul efectuat concomitent cu aplicarea unei călduri termice. În acest sens, dispozitivul de termomasaj Ceragem efectuează masajul coloanei vertebrale în timp ce proiectează căldură infraroșie asupra organismului. Patul Ceragem este brevetat ca dispozitiv medical și implică mult mai mult decât termomasaj.

Pentru a aduce mai multe beneficii sănătății coloanei vertebrale, dispozitivul utilizează tehnologie coreeană de ultimă generație și diverse tehnici din medicina alternativă. Aceste tehnici includ: moxibustia, presopunctura, chiropraxia, masajul și terapia cu căldură.

Ce este moxibustia?

Chinezii foloseau moxibustia, adică ardeau o cantitate mică de pelin negru (moxă) – deasupra punctelor de acupunctură de pe suprafața corpului, pentru reechilibrarea energiei din corp, deoarece aveau credința că dezechilibrul dintre energia pozitivă și cea negativă este cel care cauzează dureri și simptome neplăcute. Prin efectul căldurii din timpul arderii, este stimulat meridianul energetic, iar energia este eliberată. Deblocarea fluxului energetic al organismului (Qui-ul) este cea care ajută la ameliorarea pe cale naturală a durerii și la relaxare. În prezent, moxibustia a devenit o opțiune populară pentru pacienții care caută o abordare naturală și eficientă pentru gestionarea durerilor cronice și a altor afecțiuni.

sanatate cu ceragem-dispozitiv de permomasaj-moxa

Ce este presopunctura?

Presopunctura, de asemenea,a fost folosită de mii de ani de popoarele chineze și japoneze tot pentru reechilibrarea energetică a organismului. Presopunctura funcționează prin presarea scurtă a punctelor energetice corespunzătoare organelor interne, pentru eliberarea energiei acumulate la nivelul organului respectiv. Prin ședințe repetate, inflamația, durerea și disconfortul se ameliorează sau pot să dispară definitiv. Presopunctura este frecvent utilizată în cadrul medicinii alternative și complementare pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar terapeuții specializați în presopunctură utilizează tehnici de masaj și presiune pe punctele de acupunctură.

Ce este chiropraxia?

În ceea ce privește chiropraxia (chiros-mână) – cunoscută și sub denumirea de „tragere a oaselor”, acesta este o metodă a medicinii tradiționale chineze care implică o serie de proceduri manuale pentru corectarea disfuncționalităților coloanei vertebrale, care provoacă dureri. Tehnica se folosește în special când oasele coloanei vertebrale nu sunt în poziție corectă, iar transmisiile nervoase sunt astfel perturbate, ceea ce duce la dureri de spate și în alte zone ale corpului. Chiropraxia a câștigat o recunoaștere tot mai mare în medicina occidentală, fiind integrată în prezent în tratamentele pentru durerile de spate, migrene și alte probleme neuro-musculo-scheletale. Mulți chiropracticieni lucrează în colaborare cu medicii și kinetpterapeuții, pentru a oferi pacienților soluții non-invazive pentru gestionarea durerilor și îmbunătățirea mobilității articulare.

sanatate cu Ceragem-masaj-presopunctura

Ce este masajul?

Masajul este poate cea mai veche metodă de eliberare a durerii, de relaxarea a musculaturii prin stimularea circulației sângelui. Pe măsura înaintării în vârstă, coloana se rigidizează, ceea ce poate duce la dezalinierea vertebrelor, iar prin masaj, presiunea dintre discurile gelatinoase, care acţionează ca o suspensie între vertebre, este eliberată. De aici provine și efectul de dispariție a durerii.

Ce este termoterapia?

Termoterapia constă în folosirea locală a căldurii pentru a ameliorarea durerii. Prin căldură sunt stimulați peceptorii de la nivelul pielii, apoi semnalul „de cald” este transmis către creier, iar astfel durerea este redusă. Local, la locul încălzit se produce vasodilatația, care stimulează circulația sangvină, asigură transportul oxigenului către zona în cauză și favorizează vindecarea, relaxarea și starea de bine. Așadar, masajul în combinație cu terapia cu căldură accelerează ritmul sangvin și creează baza pentru ca organismul să se relaxeze, să elimine durerea, stresul, anxietatea.

Cum se îmbină moxibustia, presopunctura, chiropraxia, masajul și terapia cu căldură în dispozitivul de termomasaj Ceragem V4?

Aceste tehnici asiatice au fost sursa de inspirație pentru inventarea patului de termomasaj Ceragem, deoarece dispozitivul reușește să le transpună în cadrul celor 15 tipuri de masaj personalizat:

  • Proiectorul scanează coloana vertebrală dintr-un capăt în celălalt și realizează masajul spatelui.Prin scanare, curbura și lungimeacoloanei fiecărui utilizator sunt analizate, pentru ca masajul să fie personallizat.
  • Dispozitivul are un proiector intern care emană căldură infraroșie în timpul masajului (termoterapie), căldură care pătrunde mai adânc în țesuturi.
  • Masajul propriu zis se face cu ajutorul unor sferele de masaj care pot atinge temperatura maximă de 65 de grade C ( efect de moxibustie) și care sunt realizate dintr-o combinație de minerale care inmagazinează și redau căldura infraroșie: (jad  – 40%, argilă – 40 %, cuarț și alte minerale  -20%).
  • În timpul masajului, coloana este întinsă vertebră cu vertebră (chiropraxie). În funcție de programul de masaj ales, este aplicată presiune în anumite puncte energetice (presopunctură). Mai multe detalii despre programele de masaj găsiți aici.
  • Dispozitivul Ceragem pentru masaj are și o colecție de piese audio preinstalate, care rulează de îndată ce programul de masaj începe, ceea ce ajută la atingerea unei stări de relaxare nu doar fizice, ci și mentale (meloterapie). Mai mult, prin Bluetooth se poate conecta la telefonul dvs. inteligent, pentru a asculta muzica preferată.

Efectul combinat al acestor tehnici creează o experiență de relaxare foarte plăcută și benefică. Mai mult, dispozitivul vine și cu proiector cu vibrații, pentru masaj abdominal, care se încălzește până la 60 de grade și care realizează un masaj stimulant, cald al zonei abdominale.

Programați-vă la o ședință de masaj cu dispozitivul Ceragem cât mai curând!