5 obiceiuri sănătoase pentru o coloană vertebrală mai sănătoasă

5 obiceiuri sănătoase pentru o coloană vertebrală mai sănătoasă

Despre rolul și unicitatea coloanei vertebrale am vorbit pe larg în articolul 5 aspecte mai puțin cunoscute despre coloana vertebrală. Pentru o viață sănătoasă este necesar să adoptăm un comportament preventiv, să punem zilnic bazele care formează și consolidează ceea ce numim obiceiuri sănătoase. Schimbarea ține numai de noi și este posbilă dacă ne-o dorim. Am enumerat mai jos, 5 exemple de acțiuni care pot să influențeze în bine starea și funcționarea normală a coloanei coloanei vertebrale, de care depinde starea noastră de bine.

Realizați activitățile zilnice care implică aplecarea coloanei în postura corectă

Stăm adesea într-o poziție defectuoasă: fie când ne aplecăm să ne încheiem șireturile sau când ridicăm o cutie cu greutate sau când ne aplecăm la chiuvetă pentru a ne spăla pe dinți. Nici statul într-o poziție incorectă în fața calculatorului sau privitul în telefon nu fac excepție. Toate aceste gesturi sau obiceiuri repetitive efectuate greșit pot deveni periculoase pentru sănătate. Coloana vertebrală are o memorie foarte bună, ceea ce înseamnă că putem să scăpăm de aceste rele obiceuri dobândite care ne pot afecta pe termen mediu și lung. Așa cum coloana ține minte gesturile periculoase, își poate reaminti și obiceiurile bune pe care începem să le adoptăm.

Evitați să faceți efort fizic exagerat sau îndelungat 

Avem o coloană vertebrală foarte puternică. Organismul uman este capabil să ridice sute de kilograme, dar acest lucru nu înseamnă că este necesar să o facem. Ridicarea greutăților, mai ales în mod incorect, este foarte periculoasă pentru coloană, dar sunt situații în care activitatea de la locul de muncă sau treburile zilnice implică acest lucru. În general, se recomandă alternarea perioadelor de efort fizic accentuat cu momente de relaxare, necesare pentru refacere. Iar cea mai veche metodă de relaxare este masajul. Nu doar masajul clasic, ci și masajul termic care este realizat de patul de termomasaj Ceragem Master V4 poate veni în ajutorul celor cu dureri de spate cauzate de ridicarea greutăților. Acest pat este patentat ca dispozitiv medical, deoarece dispune de o tehnologie brevetată prin care coloana este scanată. Masajul este diferit pentru fiecare persoană în parte, conform particularităților coloanei fiecăruia. O sedință de masaj durează 40 de minute și nu este comparabilă cu o ședință clasică de masaj. În combinație cu masajul, moxibustia, presopunctura și terapia cu căldură sunt tehnicile din medicina alternativă folosite. Veți resimți efectele chiar de la prima ședință, dar pentru o stare de bine pe termen lung  sau preventiv se recomandă ședințe repetate.

Evitați să petreceți mult timp pe telefonul mobil – aplecarea capului în față pune o presiune mare pe vertebrele cervicale

Statisticile spun că petrecem în medie 4 ore pe zi pe telefon, pentru a consulta platformele de media sociale. De cele mai multe ori, stăm într-o poziție aplecată, care pune o presiune mare pe vertebrele cervicale. Coloana vertebrală susține greutatea capului uman care este destul de greu – acesta cântărește aproximativ 5 kg. Pe măsură ce ne aplecăm capul și mai mult în față, greutatea pe care trebuie să o susțină coloana crește proporțional. S-a demonstrat printr-un studiu* știintific că la unghi de 15 grade, această greutate este de aproximativ 12 kg; la un unghi de 45 grade – de 22 kg, la un unghi de 60 de grade –  de 27 kg. Cu alte cuvinte, forța aplicată asupra gâtului echivalează cu patru mingi de bowling sau cu un copil de opt ani.

Pozitia capului cand folosim telefonul mobil

Gâtul nostru este puternic, dar se resimte dacă este solicitat în acest fel, zi de zi. Prima vertebră cervicală localizată la gât poartă denumirea de Atlas, după Titanul din mitologia greacă cu același nume, condamnat să poarte pe umerii săi bolta cerească. Nu este recomandat să fim și noi asemenea lui Atlas, mai ales când putem avea grijă de aceasta cu ajutorul dispozitivelor de termomasaj Ceragem, în special cu inovatorul dispozitiv Ceragem Master V4. Acest dispozitiv masează coloana începând de la gât și până la coccis, iar masajul ține cont de lungimea și curbura coloanei respectivei persoane. Dispozitivul are integrată o tehnologie coreană brevetată, grație căreia se poate ajusta automat la forma specifică a fiecărei persoane , iar termomasajul este diferit prin intensitatea și forța aplicate.

Încetați să mai fumați! Fumatul afectează inclusiv coloana vertebrală!

Dacă nu știați, fumatul dăunează coloanei vertebrale. Fumatul este responsabil de hipoxie tisulară – adică de lipsa de oxigen de la nivelul țesuturilor – prin scăderea capacității de transport a oxigenului, dar și prin afectarea vaselor de sânge. Prin reducerea fluxului sangvin, este afectată și puterea oaselor de care coloana are nevoie pentru a ramâne sănătoasă, adică puternică. Lipsa oxigenului în țesuturi este una dintre cauzele principale ale durerii. Pentru a menține o coloană vertebrală funcțională, avem nevoie de un sistem vascular sănătos.

Evitați și preîntâmpinați durerile de spate prin ședințe repetate de masaj cu dispozitivul Ceragem V4

Din punct de vedere statistic, durerile de spate nu ne sunt deloc străine. Un procent semnificativ de 65% dintre români se confruntă cu dureri de spate**. După răceală și gripă, durerile de spate sunt a doua cauză a prezenței noastre la medic, iar cele mai multe dintre durerile de spate sunt localizate în zona lombară, deoarece susține cea mai mare parte a greutății din partea superioara a corpului.

Fie că sunt cauzate de lipsa activității fizice, de statul pentru perioade îndelungate într-o poziție incomodă la birou sau în mașină, aceste dureri frecvente sunt foarte neplăcute și ne afectează calitatea vieții.

Durerile de spate pot fi ameliorate atât pe termen scurt, cât și pe termen lung prin ședințe repetate de termomasaj realizate cu dispozitivul medical Ceragem Master V4. Masajul termic puternic, la maxim 65 de grade C, pe care îl realizează ajută vertebrele să se detensioneze, iar mușchii și tendoanele să se relaxeze. Efectul masajului este dublat de efectul termic al căldurii care ajută corpul să se destindă, să se relaxeze și mai mult. Prin micșorarea stresului și a tensiunii, zi de zi, veți resimți o îmbunătățire vizibilă a stării dvs.

Programați-vă din timp la prima dvs. ședință de masaj cu dispozitivul Ceragem V4. Sănătatea coloanei vertebrale este esențială pentru o viață sănătoasă, de calitate, pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată.

* Sursă info: sciencealert.com/new-study-reveals-what-checking-your-phone-is-doing-to-your-neck

** Sursă info: sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/de-ce-sufera-atat-de-multi-oameni-de-durere-de-spatei_18786