Provocările vieții moderne și sănătatea coloanei vertebrale

Provocarile-vietii-moderne-sanatatea-coloanei-vertebrale

Mihaela Stefan Ceragem Brasov

Mihaela Ștefan, managerul Centrului Ceragem din Brașov, cu o experiență în domeniu de mai bine de 11 ani, vorbește despre provocările vieții moderne și amprenta acestora asupra sănătății coloanei vertebrale.

Mihaela ne atrage atenția că cele mai banale și comode obiceuri pot deveni periculoase pentru sănătatea coloanei vertebrale, iar un abonament la ședințele de termomasaj cu dispozitivul Ceragem echivalează cu un efort minim pe care îl putem face pentru a preveni sau ameliora afecțiunile și durerile provocate de coloana vertebrală. 

Citiți în cele ce urmează despre unele dintre provocările vieții cu efect negativ asupra coloanei și despre recomandările Mihaelei pentru ameliorarea efectelor acestora.

„În primul rând, suntem mai sedentari decât credem. Termomsajul ar trebui să intre în rutina zilnică pentru obiceiuri sănătoase!”

Cea mai simplă definiție a sedentarismului se referă la lipsa de mișcare sau activitate fizică. Paradoxal, deși cei mai mulți dintre noi fac mișcare după programul de lucru, fie că aleargă sau merg pe jos sau merg la sală sau ies cu bicicleta, tot se încadrează la categoria de persoane sedentare, dacă petrec cele 7-8 ore de muncă pe scaun, la birou sau la biroul din mașină, la volan.

Din păcate, sedentarismul modern, dacă se poate numi așa, este imprimat în stilul de viață, în ritmul vieții cotidiene. Acum aproape toate joburile se pot face și online, acum beneficiem de tot felul de tehnologii moderne care ne asigură un grad din ce în ce mai mare de confort și comoditate, care implică din ce în ce mai puțin efort fizic din partea noastră. Cu alte cuvinte, societatea modernă ajunge să ne îmbolnăvească. 

Reversul comportamentului sedentar este în relație directă cu apariția unor probleme de sănătate. Durerile sau afecțiunile coloanei vertebrale, bolile de inimă, obezitatea, diabetul de tip 2 și osteoporoza sunt doar câteva dintre ele.

De aceea, eu le recomand tuturor celor care se recunosc în această situație să ia în serios această provocare. Evident, orice activitate fizică pe care o fac este binevenită și poate fi completată cu ședințele la patul de termomasaj Ceragem. De aceea, am dezvoltat abonamente de 10 și 20 de ședințe, dar și varianta de închiriere acasă a dispozitivelor pentru 3 săptămâni și o lună.

„Stresul. Foarte multe persoane care vin la ședințele de termomasaj sunt persoane care se simt stresate!”

Stresul se tratează cel mai rapid prin masaj. Văd zilnic persoane care vin la Centrul nostru din Brașov cu stări de tensiune musculară, cu stări de anxietate, cu dureri la nivelul umerilor sau cu dureri de cap, toate cauzate de un nivel ridicat de stres. Am ajuns să fim stresați de orice, pentru că ne lăsăm afectați de tot ce ne înconjoară, de la problemele personale, la cele profesionale, fără să realizăm că prin stres putem să declanșăm probleme medicale. Termomasajul, prin dispozitivul inovator Ceragem, ne face să ne acordăm răgazul de a sta nemișcați timp de 35-40 de min., cât durează programul de masaj, iar relaxarea fizică induce relaxarea mentală. Masajul cald, terapia prin căldură infraroșie ajută la stimularea circulației sangvine și acționează ca un analgezic pentru stresul cronic.

„Statul pe telefon”. Postura greșită, cu capul aplecat în față, în telefon.

Acesta este unul dintre cele mai grave obiceiuri nou dobândite, cu efecte extreme, care afectează tinerii, în special. Pentru cei tineri și foarte tineri, telefonul este ca o prelungire a mâinilor. Am observat că mulți folosesc telefonul chiar și în timp ce merg. Având în vedere că greutatea percepută a capului este de 5 kg când stăm drepți, cu cât ne aplecăm capul în față, greutatea percepută crește și ajunge la 12 kg la un unghi de aplecare de 15 grade, la 18 kg, pentru aplecare la 30 de grade, la 22 de kg când aplecăm capul de 45 de grade, ceea ce exercită o presiune extrem de mare asupra coloanei vertebrale. Având în vedere timpul mediu zilnic petrecut de tineri pe telefon și vârsta acestora, este evident că această postură greșită va avea efecte majore asupra coloanei și îi va predispune pentru multe afecțiuni.

Nici adulții nu fac excepție; foarte mulți dintre cei fac muncă de birou nu adoptă o poziție corectă a coloanei pe scaun. Ne-am obișnuit să stăm cocoșați pe scaun sau în poziții strâmbe, iar curbura inferioară a coloanei se aplatizează, apare o presiune crescută asupra discurilor din zona lombară, care caută să susțină greutatea. Ne trezim cu dureri în zona lombară, pe care nu le tratăm, dar care se acutizează dacă continuăm să adoptăm aceeași postură greșită, zi de zi. Un pat Ceragem de termomasaj într-o companie în care se lucrează la birou, este una dintre soluțiile viabile, cu efecte terapeutice imediat resimțite.

Alte situații care pot afecta sănătatea coloanei vertebrale

Recomand dispozitivul de termomasaj Ceragem și pentru cei al căror loc de muncă implică călătoriile lungi cu avionul. Atunci când călătorim pe distanțe mai mari și stăm într-o poziție incomodă, într-un spațiu limitat, iar adesea ținem gâtul într-o poziție incomodă, simțim nevoia de masaj pentru a elimina starea de oboseală și durerile de gât. De multe ori, când ne întoarcem din concediu nu ne simțim neapărat mai relaxați și ne întoarcem cu dureri de spate, ceea ce nu ar trebui să se întâmple pentru că venim din concediul de odihnă.

De asemenea, expunerea zilnică pe timp de vară la aer condiționat, dormitul pe o pernă nepotrivită, se pot lăsa cu sechele pentru zona cervicală.

Pentru toate aceste situații, masajul coloanei cu dispozitivul Ceragem face minuni. Le recomand tuturor celor care au aceste obiceiuri și se confruntă cu dureri cervicale, lombare, cu stres sau tensiune musculară, să testeze dispozitivul de masaj de la Centrul nostru și să facă efortul de a conștientiza că aceste probeme nu se rezolvă de la sine. Mișcarea de orice fel, corectarea poziției spatelui la birou, în mașină sau când folosim smartphone-ul, împreună cu masajul termic pot face diferența dintre o viață confortabilă, trăită fără durere și una chinuită de problemele coloanei.

Vă invit să testați atât dispozitivul de masaj Ceragem la sediul nostru din str. Brândușelor nr 84, dar și restul dispozitivelor – Magic Belt Ceramic B (curea termică pentru zone dureroase), Magic Cushion Ceramic C1 (pernă termică), dispozitivul Heax iShoulder (pentru masaj termic în zona gâtului).

Sursă foto: Freepik